dimecres, 10 de setembre del 2014

Tema 0. L'assignatura d'artesanía.

Material d'artesanía.
Llistat de material.

- Llapis HB / 3B

- Goma d'esborrar (Milan Nata)
- Maquineta
- Estissores
- Pegament en barra
- Llapis de colors
- Rotuladors (opcional)
- Escaire i cartabó
- Regla (mínin 30cm)
- Compàs
- Estilographs (0,2/0,4/0,8)
- Pinzells (un prim (num. 4) i un gruixat (num. 8)
Avaluació de l'assignatura
60% mitjançant el lliurament de les feines realitzades a classe.  Aquestes s'hauran de lliurar dins el termini previst.  Les feines lliuredes tard tindren dos punts menos.  Aquelles feines lliuredes amb més d'una setmana de retràs només tindren opción a l'aprobat. 
20% mitjançant una proba teórica.
20% mitjançant la correcta actitud a classe.  Fer feina, ser respectuos amb el companys i professors, neteja, ordre, participar a classe...

L'artesania és el procés de construcció d'objectes o d'elaboració de productes, realitzats manualment o amb màquines i eines senzilles, per a una persona o un grup reduït de persones. Les persones que s'hi dediquen són els artesans. L'artesania comprèn, bàsicament, obres i treballs realitzats manualment i amb poca intervenció demaquinària, habitualment són objectes decoratius o d'ús comú.
L'artesania es realitza en tots els pobles de cada país. El terme artesania es refereix al treball realitzat de forma manual per una persona en el qual cada peça és distinta a les altres, a diferència de la producció en sèrie o industrial.
També queden alguns artesans que es dediquen als anomenats «oficis tradicionals», però cada vegada són menys.
Per a moltes persones, l'artesania és un terme mitjà entre el disseny i l'art. Per a uns altres és una continuació dels oficis tradicionals, en els quals l'estètica té un paper destacat però el sentit pràctic de l'objecte elaborat és també important.
Un dels principals problemes de l'artesania és la competència amb els productes procedents de processos industrials de baix cost, amb aparença similar als productes artesans, però amb menor preu i qualitat.
Una altra dificultat per als artesans és la forma de comercialitzar els seus productes, ja que és una característica de l'artesania, que es realitza en tallers individuals o de poques persones, amb poca capacitat per a arribar al mercat.

Origami Yoda

link


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada