dimecres, 29 d’abril del 2015

3 ESO. Tema 11. El color


El color és la sensació causada per la llum quan aquesta interactua amb l'ull, el cervell i la nostra experiència.




L'òptica del color.

Per comprendre el color com una sensació enviada i entesa pel cervell, és important comprendre com una ona electromagnètica (llum) es converteix en un impuls elèctric.
 

La llum viatja per l'espai en forma d'ones.  Aquestes ones estan formades per petites unitats d'energia anomenades quants.  En entrar un quant al globus ocular, travessa la còrnia i arriba al fons del globus ocular; la retina.  Es aquí on hi ha el receptors visuals, que son estimulats pels quants.
 

Els receptos visuals són unes cèl·lules amb dos pols que s'encarreguen de convertir la llum blanca en senyal elèctric per enviar-lo al cervell a través del nervi òptic.  Aquestes cel·lules s'anomenen bastonets (120 millions), que traduiexen el llum, i els cons que, que tradueixen el color (6 millions)







Sensació de color.

No tots els animals veuen el color com nosaltres.  La percepció del color depèn dels ulls i del cervell.
 

Absorció i reflexió.

Els objectes transmeten la sensació de color gràcies a les propietats físiques d'aquests.  Si un objecte absorbeix tota la llum blanca, es veure negre, si la reflecteix tota, se veure blanc, si només absorbeix determinades longituds d'ona de la llum, llavors se veure de color. 
 

2001 Espace Oddisey 

Lucy in the Sky with Diamonds 

Marc Rothko 


Link 

Exercici.  Pinta els cercles mes grans amb els colors primaris, començant i acabant amb el magenta.  Desprès pinta els secundaris i terciaris, i por últim afegeix blanc o negre per omplir els espais de dalt o abaix, afegint o treient saturació segons correspongui.




El color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada